RFID kunde - opstart

Følg

RFID er en forkortelse for Radio Frequency Identification.

RFID er typisk et kredit-kort lignende stykke plastik, som indeholder en nummer-kodet chip. Når kortet holdes op mod en RFID aflæser, afgiver kortet sit indbyggede ID nummer. RFID kan f.eks. anvendes som identifikation, når man ønsker adgang til en bygning, ønsker at låne et køretøj, betale i kantinen eller betjene en kontor printer. Der er mange muligheder.

RFID findes også som vedhæng til en nøglering eller som klistermærker.

Nogle kunder ønsker at anvende de kort, nøglebrikker eller klistermærker, som vi tilbyder, mens andre kunder ønsker at anvende deres eksisterende RFID.

To frekvenser

RFID kort, nøglebrikker og klistermærker, findes i to varianter, som arbejder i hvert sit frekvensområde.:

• 125 KHz (også kaldet EMC, eller LF)
    eller
  • 13,56 MHz (også kaldet MIFARE, eller HF)
    FC KORT, NØGLEBRIKKER og KLISTERMÆRKER arbejder på 13.56 MHz (HF).

Kunden ønsker at bruge egne kort/nøglebrikker

Hvis en kunde ønsker at anvende egne eksisterende RFID kort/nøglebrikker, skal vi først undersøge hvilken frekvens de arbejder på.

• Hvis kundens RFID arbejder på 125 KHz (LF), kan vi tilbyde et FC HF KLISTERMÆRKE som de kan sætte på et eksisterende kort, eller en FC HF NØGLEBRIK.
    I køretøjerne monterer vi FC HF KORTLÆSER, som aflæser FC HF NØGLEBRIK eller FC HF KLISTERMÆRKE.
    FC KORTLÆSEREN i køretøjer konfigureres til at matche den monterede tracker.
    Kunden opnår en RFID sikker løsning, som udelukkende virker med FC RFID.

• Hvis kundens RFID arbejder på 13,56 MHz (HF), kan vi tilbyde at montere FC HF KORTLÆSER i køretøjerne, og konfigurere den til at aflæse kundens egen RFID..
    Kunden opnår ikke en RFID sikker løsning, men vi kan senere omstille kortlæseren til sikker aflæsning af FC RFID hvis kunden ændrer mening.

• Hvis kunden ønsker den billigst mulige RFID læser i køretøjerne- uanset hvilken frekvens - kan vi tilbyde standard læsere - i begge tilfælde en usikker RFID løsning - og advarer mod at disse læsere fysisk skal udskiftes, hvis kunden senere ønsker en sikker løsning.

Kunden ønsker at bruge FC kort/nøglebrikker

Hvis kunden ønsker at anvende en sikker FC RFID løsning, monterer vi FC RFID kortlæser i køretøjerne, og tilbyder kunden FC KORT, FC NØGLEBRIKKER eller FC KLISTERMÆRKER.

Aflæsning af kundens kort nummer

Hvis kunden ønsker at anvende egne RFID kort/nøglebrikker, skal vi vide hvordan RFID nummeret kendes i HR afdelingen (decimal, HEX, venstre-højre, højre-venstre).

Kunden indhenter denne viden og gemmer gerne et reference kort, som senere - i samarbejde med vores support - kan anvendes til at kontrollere at køretøjerne sender kortnummeret korrekt til FC kontoen. Dette er specielt rart at kunne (vigtigt) i opstartsfasen, samt ved efterfølgende bestillinger/monteringer.

Sikre/usikre løsninger

En sikker løsning (grøn), betyder at chaufførerne udelukkende kan anvende FC RFID, som sikrer at en person kan genkendes på sit FC RFID.. Denne løsning er sikker, fordi vores egen-udviklede kortlæser, kontrollerer at RFID'en indeholder et forventet pasword på en forventet hukommelses-lokation - ellers accepteres RFID'en simpelthen ikke. En sikker løsning er ikke en fleksibel løsning og vil ikke kunne arbejde sammen med f.eks. et eksisterende adgangskontrol system.

En usikker løsning (rød), betyder at chaufførerne kan anvende andre RFID end de tiltænkte, idet RFID læserne i køretøjerne er uintelligente og derfor ukritisk aflæser alle former for RFID med den rette frekvens. En usikker løsning er en fleksibel løsning og vil kunne arbejde sammen med f.eks. et eksisterende adgangskontrol system. Se herunder.

En usikker løsning er en fleksibel løsning

En kunde med en eksisterende RFID løsning i virksomheden, ønsker oftest at det RFID nummer vi kan få ind fra køretøjet for den enkelte medarbejder, skal matche det nummer man i forvejen kender denne person på i HR systemet.

Nogle af vores GPS trackere, aflæser RFID nummeret fra venstre mod højre (123456), mens andre læser nummeret fra højre mod venstre (654321).

For at RFID nummeret fra køretøjet, kan bringes til at matche det forventede RFID nummer, kan det således blive nødvendigt at konvertere det indkommende nummer.

Vores server byder på en række konvertere, således vi kan præsentere RFID nummeret i alle mulige formater.

Vi kommer ikke her nærmere ind på præcis hvordan de virker.