Tacho - værd at vide

Følg

Den digitale Tachograf

Information omkring digitale tachografer - DOWNLOAD (engelsk)

Vores brochure om vores Tacho løsning - KLIK HER

Vores Tacho manual - KLIK HER (engelsk)

Download af DDD filer

Vi tilbyder tre løsninger:

• Den manuelle løsning - læs mere om den manuelle løsning længere nede i teksten
  • Den halv-automatiske løsning
  • Den fuld-automatiske løsning

Når du har en halv- eller fuld-automatisk Tacho løsning, så henter vi automatisk filerne fra din Tachograf, således du altid overholder EU lov-krav.

Filerne opbevares på vores server, som har fuld backup. Herfra kan du hente en kopi af filerne når du har tid og lyst, eller vi kan sørge for automatisk, at sende dem til dit foretrukne data-firma, som beregner alle dine relevante køretøjs- og chauffør-data.

Køretøjs-filer
Ifølge reglerne skal køretøjs-filen hentes senest for hver 90 dage, men vi henter filerne for hver 60 dage, for at sikre, at filerne aldrig bliver for gamle.

Chauffør-filer
Ifølge reglerne skal chauffør-filen hentes senest for hver 28 dage, men vi henter filerne for hver 20 dage, for at sikre, at filerne aldrig bliver for gamle.

Systemet viser løbende hvilke filer som er hentet rettidigt eller om der er forsinkelser hvis ikke vi kan få kontakt med køretøjet eller chaufføren.

Endvidere får du løbende en vejledende opdatering af chaufførens daglige køre/hvile tid.

Den manuelle løsning

Kunden installerer et computer program, på en Windows maskine, og skal manuelt downloade filerne direkte fra GPS trackeren, ligesom kunden selv skal sende de downloadede filer til en dataudbyder, som beregner kundens data.

Alle henvendelser omkring overskridelser etc, rettes til dataudbyderen.

Computer programmet hentes i Tacho modulet, på kundens konto.

Kundens firma-kort er tilsluttet kundens computer.

Se tegning - KLIK HER

Vejledning i manual download af filer - DOWNLOAD (engelsk)

Den halv-automatiske løsning

Vi henter DDD filerne automatisk, således kunden aldrig er bagud med dette.
Filerne hentes fra en vores server, hvor de også gemmes.
Kundens firma-kort er tilsluttet denne server.
Se "Ansøgning om ekstra firmakort" herunder.

Kunden skal downloade filerne fra serveren og sende filerne til en dataudbyder, som beregner kundens data.

Alle henvendelser omkring overskridelser etc, rettes til dataudbyderen.

Se tegning - KLIK HER

Den fuld-automatiske løsning

Vi henter DDD filerne automatisk, således kunden aldrig er bagud med dette.
Filerne hentes fra en vores server, hvor de også gemmes.
Kundens firma-kort er tilsluttet denne server.
Se "Ansøgning om ekstra firmakort" herunder.

Vi sender automatisk DDD filerne til kundens dataudbyder.

Alle henvendelser omkring overskridelser etc, rettes til dataudbyderen.

Se tegning - KLIK HER

Ansøgning om ekstra firma-kort

De to automatiske løsninger, kræver at et firma-tacho-kort, sidder koblet på vores download-server.

Kunden skal således ansøge politiet om et ekstra firmakort - KLIK HER

Når kunden modtager kortet fra politiet, sendes det til os, som videresender det til vores kontor i Tartu, Estland, hvor det opbevares i et såkaldt korthotel.

Kortet sendes til:
ATT: TACHO COMPANY CARD
Fleet Complete Eesti OÜ,
Kastani 42, 4. korrus
50410 Tartu
Estonia

Kort aftale - dansk - KLIK HER

Kort aftale - engelsk - KLIK HER

Hvad skal vi vide omkring kunden

Vi skal vide:

• Skal vi også hente andre data fra CAN bussen ?
    Hvis andre data fra CAN bussen ønskes, har vi brug for at kende køretøjets mærke, model og produktions-år, for at sikre, at vi har en konfiguration til dette køretøj.
    Her kan du læse mere omkring CAN bus.

• Skal vi kun downloade tacho filer ?
    Hvis vi kun skal downloade tachografens DDD filer, behøver vi ikke yderligere info omkring køretøjet - men vi vil gerne vide det alligevel.

• Tachografens mærke og serienummer - for at sikre, at vi understøtter den.
    Vi skal bruge en såkaldt "24 timers-udskrift" som viser tachografens serienummer.

• Er kunden interesseret i den halv-automatiske løsning eller den fuldautomatiske løsning ?

Installation

Trackeren, som skal monteres er en FleetComplete MGS640 (RUPTELA TCO4 HCV) - KLIK HER

Når vi monterer TACHO i en bus/lastbil, så aflæser tachografen hvem chaufføren er, på hans chauffør kort, og sætter ham på som chauffør i vores system.

Hans ID fra chauffør kortet kommer ind i FC DriverID feltet, f.eks: DK00000159223000

Hvis dette nummer står anført som hans chaufførnøgle på FleetComplete kontoen, så bliver han automatisk sat på som chauffør på turen.

Danske tacho regler siger at en chauffør ikke behøver indsætte sit kort på en tur mindre end 50 km, men dette bør kunderne alligevel kræve af deres chauffører, da de ellers mister dokumentation.

Der findes tre typer installationer - DOWNLOAD (engelsk)

Tidligere skulle der udføres et lovpligtigt 2-års eftersyn, når der havde været monteret på tachografen.
Dette krav er frafaldet medio 2019.

Billeder fra en installation - KLIK HER

Data-udbydere

Vi anbefaler:

http://tachografservice.dk

Brochure - KLIK HER

[END OF DOCUMENT]