AT2 Installatiehandleiding

Volgen

Waarschuwing! Explosiegevaar als de interne batterij wordt vervangen door een niet-goedgekeurd type batterij. Dank lege batterijen af volgens de geldende milieurichtlijnen.

Afvalbeheer: Deze apparatuur mag niet met het huishoudelijk afval worden afgevoerd. Het product moet aan het einde van zijn levenscyclus naar een speciaal inzamelingspunt worden gebracht.

1. Inleiding

De AT2 is een compacte en robuuste GPS-tracker voor het bijhouden van de locatie van gereedschapskisten, containers, trailers en andere bedrijfsmiddelen.

Het apparaat werkt op drie AAA 1,5V lithiumbatterijen. Deze zijn in elke supermarkt of bouwmarkt verkrijgbaar. De AT2 biedt al naar gelang de instellingen voor gegevensoverdracht een werkduur van drie jaar.

1.1 Eigenschappen van de AT2

• Werkt op 2G-netwerken die ondersteuning voor roaming bieden.
  • Wordt geactiveerd door de ingebouwde bewegingssensor of op basis van een vooraf gedefinieerd interval.
  • Verzendt locatiegegevens en informatie over de batterijstatus.
  • Als de sensor beweging detecteert, verzendt de AT2 elk uur locatiegegevens.
  • Eenvoudige installatie: zorg ervoor dat de bovenkant van het apparaat naar boven is gericht en de onderzijde met het logo omlaag is gericht.
    • Dankzij de compacte omvang kan het apparaat eenvoudig worden verborgen.
    • Bevestig de AT2 op de gewenste plek met kabelbinders of dubbelzijdige tape.
  • De batterijen kunnen op eenvoudige wijze worden vervangen.
  • De AT2 is voorzien van een compacte behuizing met een beschermingsklasse van IP67 voor waterdichtheid

2. Het apparaat beheren in FC Plus
2.1 FC Plus

Apparaten worden vooraf geconfigureerd en gebruiksklaar geleverd.

Het enige dat gebruikers hoeven te configureren, zijn de instellingen voor het toewijzen van namen.

De technische ondersteuning van Fleet Complete kan hen daarbij assisteren.

2.1.1 FC Plus Settings

Na aanmelding op het FCPlus-platform is de volgende informatie zichtbaar:

Dit venster biedt een overzicht van alle beschikbare trackers.

Om de namen van trackers in te stellen en er mensen of objecten aan toe te wijzen kunt u rechts bovenin het scherm de optie «Settings» selecteren.

Voer hiertoe de volgende stappen uit:

1. Selecteer rechts bovenin het hoofdvenster de optie «Settings».
  2. Selecteer «Vehicles» om een lijst van beschikbare trackers weer te geven.
  3. Zoek naar het serienummer van de AT2 (wordt op het apparaat vermeld).
  4. Geef op het tabblad «Properties» aan de rechterkant van het venster een beschrijving op van de AT2 om die van andere trackers te kunnen onderscheiden.
  5. Klik op de knop «Save» om de wijzigingen over te nemen.

2.1.2 De DDS-instellingen van FC Plus

De standaard Device Data Settings (DDS)-instellingen van AT2-trackers voorzien in één ping per dag voor stationaire bedrijfsmiddelen en één ping per uur voor bewegende bedrijfsmiddelen.

Binnenkort krijgt u de mogelijkheid om de DDS-instellingen van de AT2 te configureren. Daarmee kunnen u aangeven met welke regelmaat de tracker zijn locatiegegevens, sensordata en andere informatie voor een stationair of bewegend bedrijfsmiddel bijwerkt en verzendt.

Voer hiertoe de volgende stappen uit:

1. Meld u aan op het Fleet Complete-platform.
  2. Selecteer rechts bovenin in het hoofdvenster de optie «Settings».
  3. Selecteer «Vehicles» om een lijst met beschikbare trackers te raadplegen.
  4. Selecteer «Data settings».
  5. Zoek naar het serienummer van de AT2.
  6. Configureer het interval waarmee de tracker bijgewerkte data (locatie, batterijstatus) verzendt. U kunt ook de interne bewegingssensor van het apparaat activeren.
212.png NB:

Ga voorzichtig om met het configureren en wijzigingen van de DDS-instellingen. Hoe vaker een AT2 data verzendt, hoe groter het batterijverbruik. Dit draagt bij aan een kortere stand-bytijd.

2.1.3 FC Tracking-scherm

In het hoofdscherm van FCPlus ziet u een volledig overzicht van alle bedrijfsmiddelen en voertuigen. Als u een van deze items selecteert en op «Open Track» klikt, krijgt u toegang tot informatie over de locatie, snelheid, spanning en historische bewegingsdata van het bedrijfsmiddel of voertuig.

Als de AT2 in beweging is, zal het =tracking-venster locatie-updates tonen op basis van de standaard DDS-instellingen.

Wilt u de DDS-instellingen wijzigen? De technische ondersteuning van Fleet Complete kan u daarmee helpen.