Rask Installasjonsveiledning Fleet Complete MGS60

Følg

VIKTIG INFORMASJON:

Forsiktig! Enhetene leveres med delvis oppladete interne batterier. Under første gangs oppsett bør du unngå å bruke batterier med eksisterende ladenivå. Koble enhetene til strømforsyningen inntil de er fulladet. Etter at enhetene er fullt oppladet, er de klare til bruk.

Forsiktig! Fare for eksplosjon oppstår hvis du bytter ut det interne batteriet med et batteri av ikke godkjent type. Avhending og kassering av brukte batterier skal gjøres i henhold til stedlige regler og retningslinjer.

Avfallsbehandling: Utstyret må ikke kasseres sammen med husholdningsavfall. Produktet må leveres til særskilte oppsamlingssteder for elektronisk avfall ved slutten av levetiden.

Innledning

MGS60 er en GPS-sporingsenhet av Plug & Play-typen, som kobles il bilen via OBD2-kontakten. Rask og enkel installasjon eliminerer installasjonskostnader, og tillater presentasjon av enheten på stedet.

Grunnleggende egenskaper:

• Rask og enkel installasjon
  • Registrering av reiser, utkjørt distanse og kjørehastighet.
MGS60 Spesifikasjoner
Mobilteknologi 2G
Intern antenne
Fire-bånds 850/900/1800/1900 MHz
GNSS (Satellitteknologi) GPS, GLONASS, GALILEO
Sporingsfølsomhet: -164 dbm
Varighet av kald oppstart: <30 sek
Hjulpet start: 3 s
Inngangsspenning  10-32 V med ladingsbeskyttelse
Reservebatteri  190mAh LiPo-batteri 3,7 V (opptil ~1 times sporing når bilbatteriet er frakoblet)
Strømforbruk @ 12 V DC  Tomgangsmodus: 38,0 mA.
Aktiv modus: 52,1 mA.
Dyp dvalemodus: 6,8 mA.
Sensorer/følere  Akselerometer – 3-akset autokalibrering;
Dimensjoner  63 * 52 * 28mm (L*B*H)
Vekt 66 g

Pakningsinnhold:

1. Fleet Complete MGS60-enhet med innebygd SIM-kort som lar enheten overføre data til Internet

Installasjon

MGS60 er en Plug & Play-enhet, i den forstand at ingen særskilte installasjonsferdigheter er nødvendig, og installasjonen kan foretas av brukeren av systemet.

Enheten plugges direkte inn i OBD-porten (OBD = omborddiagnostikk) på bilen i henhold til anvisningene som følger nedenfor.

Fleet Complete Kundestøtte kan bistå med prosessen om nødvendig.

En OBD-port på en bil vises i bildet:

Enhetskarakteristikker

1. LED
  2. OBD-Port

Slik aktiverer du enheten:

• Begynn med å lokalisere bilens OBD-port (oftest under dashbordet, eller på venstre side av rattstammen, eller i midtkonsollen i nærheten av girspaken – sjekk instruksjonsboken for bilen ved behov).
  • Plugg enheten inn i OBD-porten. Det er bare én måte å plugge inn enheten på; pass på at du ikke bruker makt slik at kontaktpinnene blir bøyd eller skadet.
  • Forsikre deg om at LED-lampen blinker.

Slik deaktiverer du enheten:

• Fjern enheten fra OBD-porten på bilen.

Indikativ posisjon til OBD-kontakter i biler:

1.png 2.png
3.png 4.png

Status-LED

Så snart enheten er installert, vil enhetens LED begynne å blinke.

Betydningen til LED-statusen fremgår av tabellen nedenfor:

MODUS  MØNSTER BESKRIVELSE
GNSS-posisjon funnet En gang per sekund    Eksakt GSM, ingen GPRS
En gang hvert 4. sekund  Eksakt GSM, GPRS tilkoblet
Lyser fast, blinker en gang hvert 4. sekund  Lenke til server er åpen
En gang hvert 0,2. sekund  Intet signal
GNSS-posisjon ikke funnet To ganger i sekundet   Eksakt GSM, ingen GPRS
To ganger hvert 4. sekund   Eksakt GSM, GPRS tilkoblet
Lyser fast, blinker to ganger hvert 4. sekund  Lenke til server er åpen
To ganger hvert 0,2. sekund  Intet signal
Dvalemodus  En gang hvert 10. sekund  Enheten er i dvalemodus

Tilbehør

Dersom enheten gjør at bilen ikke fungerer som den skal, eller plasseringen av OBD2-porten gjør at enheten ikke virker som den skal, kan du bestille en av de to ekstrakablene.

Hvis du bruker en OBD2-forlengelseskabel, bør du plassere enheten ved siden av rattstammen eller midtkonsollen slik at LED-lampen peker mot kupeen, og ikke mot motorrommet.

Når du bruker en 12V-plugg i sigarettenneruttaket, er det også mulig å plugge enheten inn i det bakre 12V-uttaket, slik at enheten kan rettes mot et vindu i kombikupeer, stasjonsvogner eller SUV-er for bedre GPS-signalmottak.

Image1.png Image2.png

Bilde 1: OBD2-forlengelseskabel

Bilde 2: 12V sigaretttennerplugg til OBD2

Eksempel på installasjon i privatbil

MGS60-enheten er installert i en privatbil.

PV1.png PV2.png PV3.png

I hovedskjermbildet til FCPlus kan du få en total oversikt over flåten av gjenstander eller kjøretøyer, og når du velger kjøretøy/gjenstand kan du vise reisedata ved å velge «Open Track» (Åpne spor).

Historiske data for en 81-kilometers kjøretur vises nedenfor: