Rask Installasjonsveiledning Fleet Complete MGS30

Følg

VIKTIG INFORMASJON:

Før enheten monteres inn i eller kobles fra en bil, må tenningen være slått av.

Forsiktig! Fare for eksplosjon oppstår hvis du bytter ut det interne batteriet med et batteri av ikke godkjent type. Avhending og kassering av brukte batterier skal gjøres i henhold til stedlige regler og retningslinjer.

Avfallsbehandling: Utstyret må ikke kasseres sammen med husholdningsavfall. Produktet må leveres til særskilte oppsamlingssteder for elektronisk avfall ved slutten av levetiden.

Innledning

MGS30 er en liten, smart og vannbeskyttet GPS-sporingsenhet, med innebygd høyfølsom antenne, som kobles direkte til kjøretøyets batteri  (12 eller 24 Volt) i motorrommet.

Enheten er utstyrt med klemmekontakter for rask tilkobling av strømledninger til bilbatteriet.

Den bruker sitt interne akselerometer til å merke når tenningen er på, og har et internt batteri for å kunne fortsette overvåkingen når bilbatteriet begynner å gå tomt for strøm.

Grunnleggende egenskaper:

• Rask og enkel installasjon
  • Registrering av reiser, distanse og kjørehastighet.
  • Det interne batteriet gjør at enheten kan merke frakobling av bilbatteriet, eller lav batteriladestatus
MGS30 Spesifikasjoner
Mobilteknologi 2G
Fire-bånds 850/900/1800/1900 MHz
GPRS flersporet klasse 12, GPRS mobilstasjon klasse B
Datastøtte via SMS
GNSS (Satellitteknologi) GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU, SBAS, QZSS, DGPS, AGPS
Mottager: 33 kanaler
Sporingsfølsomhet: -165 dBm
Nøyaktighet: < 3 m
Varm start: 1 sek
Oppstart: < 25 sek
Kald oppstart: < 35 sek
IP-klasse IP65
Inngangsspenning 10-30 V med overspenningsbeskyttelse
Reservebatteri  170mAh Li-Ion-batteri 3,7 V (opptil ~1 times sporing når bilbatteriet er frakoblet)
Strømforbruk @ 12V DC  < 4.5 mA (ultradyp dvale)
< 6 mA (dyp dvale)
< 9mA (aktiv dvale)
< 11mA (GPS-dvale)
< 26mA (nominell)
Sensorer/følere Akselerometer og gyroskop
Dimensjoner  92,5 * 57,6 * 14 mm (L*B*H)
Vekt 63 g

Pakningsinnhold:

1. Fleet Complete MGS30-enhet med innebygd SIM-kort som lar enheten overføre data til Internett

Installasjon – montering

MGS30 er en Plug & Play-enhet, og ingen særskilte installasjonsferdigheter er nødvendig, og installasjonen kan foretas av brukeren av systemet.

For å foreta installasjonen vil du ha behov for følgende:

• En klut – for rengjøring av batterioverflaten og kontaktene – og
  • en fastnøkkel (størrelse nr 9-10 avhengig av batteriet) for å skru ut bolter og montere de særskilte kontaktene.

Følg med på videoen nedenfor, som viser hvordan du installerer MGS30 fra Fleet Complete. Detaljerte anvisninger følger

INSTALLERT PÅ BATTERIET

1. Slå av evt. motor ved å slå av tenningen, ta ut nøkkelen og sett på parkeringsbremsen.

2. Lokaliser kjøretøyets startbatteri. Hvis et batterideksel dekker batteriet, tar du det av for å få adgang til polene.

3. Pass på at du rengjør batterioverflaten for smuss og støv før du trykker på limsiden.

4. Enheten leveres med dobbeltsidig teip på baksiden; denne skal feste enheten på batteriet slik at enhetens logo vender opp mot himmelen (integrert antenne vendt mot satellitter).

TILKOBLING AV JORDLEDNINGEN (SVART)

Enhetens strømledninger er designet for direkte tilkobling av jordledningen til bilbatteriets negative terminal

TILKOBLING AV STRØMLEDNINGEN (RØD)

Enhetens strømledninger er designet for direkte tilkobling til bilbatteriets positive terminal (12 eller 24 volt)

5. Enhetens strømledninger skla vende mot fronten av kjøretøyet. Pass på at enheten monteres med LED-lampene vendt i bilens kjøreretning.

6. Bruk de medfølgende enhetskontaktene til å koble den negative (svart – jording) og deretter den positive (10-30V DC) kontakten på enheten til batteriet.

Etter at du har installert enheten, bruker du påloggingsdata fra Fleet Complete til å logge inn på kontoen din og starte overvåking av bilen.

LED-lamper for status og navigasjon

Så snart enheten er installert, vil enhetens LED-lamper begynne å blinke.

Betydningen til LED-statusen fremgår av tabellen nedenfor:

Modus Status-LED
Normal Blinker hvert sekund
Dvale  Blinker hvert annet sekund
Blinker hurtig i kort tid  Modemtrafikk
AV Enhet ikke aktiv eller i oppstartsmodus

Modus Navigasjons-LED
GNSS signal ikke mottatt   Permanent slått på
Normal modus, GNSS virker   Blinker hvert sekund

GNSS er slått av:

Enheten ikke aktiv eller

enheten er i dvalemodus

AV
Enhetens fastvare flash-oppdateres  Blinker raskt kontinuerlig

Eksempel på installasjon i privatbil

MGS30-enheten installert direkte mot batteriet på en privatbil.

Når bilen begynner å bevege seg (med eller uten tenningen slått på), våkner sporingsenheten opp og starter sporing.

I hovedskjermbildet til FCPlus kan du få en total oversikt over flåten av gjenstander eller kjøretøyer, og når du velger kjøretøy/gjenstand kan du vise reisedata ved å velge «Open Track» (Åpne spor).

Historiske data for en 81kilometers kjøretur vises nedenfor: